Бизнесмен оглави федерацията по фехтовка

Бизнесменът Петър Делчев е новият председател на Българската федерация по фехтовка (БФФ), информира БТА. Той беше избран с голямо мнозинство от Общото събрание на организацията, свикано от съда след искане на част от клубовете.

 

Делчев сменя на поста Величка Христева, която по време на събранието обяви, че подава оставка. За новия председател гласуваха 30 от 35-те делегати, регистрирали се за избора.

 

От много отдавна никой не е печелил толкова убедително доверието на фехтовалните клубове, коментираха вота участници в събранието.

 

56-годишният Петър Делчев от над 20 години е мажоритарен собственик и управител на външнотърговска фирма, която изнася промишлени стоки предимно в Западна Европа. Председател е на Съвета на Фехтовална академия "Васил Етрополски" от създаването й през 2009 година. Владее английски, немски и руски, ползва свободно испански и сръбски.

 

Общото събрание разпусна Управителния съвет на БФФ, без да освободи членовете му от отговорност, и избра нов. В него, освен председателя, влязоха Запрян Ванчев, Янко Кръндаров, Веселин Попов, Николай Динев, Спартак Керемидчиев и Симеон Монев (единствен от предишния УС). Събранието не прие финансовия отчет за 2012 година и проектобюджета за настоящия сезон.

 

"В работата винаги съм разчитал на прозрачност, екипност и безкористност. Може да бъдете сигурни, че няма да се отклоня от тях и занапред. Благодаря на досегашното ръководство на федерацията и лично на г-жа Христева за положените усилия за развитието на фехтовката", заяви Делчев.

 

На 13 юни (четвъртък) новоизбраното ръководство и Величка Христева ще се срещнат с министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева.