Бивш пилот от Ф1 прогнозира, че Шумахер ще остане парализиран

Бившият пилот от Формула 1 Филип Стрейф направи поредната мрачна прогноза за бъдещето на легендарния си колега Михаел Шумахер.

Стрейф напусна “кралските гонки” след катастрофа през 1989 г., оставила го в инвалидна количка.

Французинът счита, че състоянието на Шумахер няма да се подобри повече и той ще остане парализиран до края на живота си.

“Шумахер е по-добре, но всичко е много относително. Трудно е, защото той не може да говори. В момента той е точно като мен - в инвалиден стол, парализиран. Освен това има проблеми с паметта и речта”, каза Филип Стрейф, цитиран от френските медии.

45-годишният Шумахер продължава да се възстановява от зловещото ски падане във Френските Алпи през декември миналата година, когато получи сериозни мозъчни наранявания. В момента той е със семейството си в къщата им близо до Женевското езеро, където за него се грижи екип от специалисти.

Преди няколко дни (13 ноември) бяха отбелязани 20 години от дебюта на Пилето във Формула 1. По този случай личният сайт на Шуми бе пуснат отново.

“Може би това, че се намира сред семейството си, ще му позволи да се възстанови по-бързо, но ще бъде изключително трудно. Изглежда, че Михаел комуникира със съпругата си с очи. Единственото, което ни остава, е да се надяваме”, добави Филип Стрейф.