Билд: "Лудогорец Арена" е удобен, но атмосферата е като в Трета лига

Изненадващо признание получи стадион „Лудогорец Арена“ от репортера на популярното германско издание „Билд“ Ерик Петерс. Немският журналист изрази възторга си от условията за журналисти в пресложата на съоръжението в Разград.

„Докато зрителите трябва да се задоволят с твърди седалки, журналистите ползват тапицирани столове с достатъчно място за краката. Такова удобство не предлагат дори повечето модерни стадиони в Бундеслигата“, пише в репортажа на Петерс.

Той обаче отправи сериозни критики към хотела в Разград и атмосферата на стадиона по време на мача между Лудогорец и Хофенхайм (2:1) от Група „С“ на Лига Европа.

„Античен, но удобен хотел. В банята душът е окачен в средата на стаята и няма завеса или отделение за къпане. Така цялата баня се мокри“, пише немският журналист.

„Градът явно не е място за големи футболни вечери. Атмосферата на стадиона е като от Трета лига в Германия. От друга страна обаче, това е малък и уреден футболен свят, което е една хубава промяна за големия спортен бизнес“, допълва Петерс.