БФС иска държавата да се намеси във футбола

снимка: БТА

Преизбраният президент на БФС Борислав Михайлов от днес кара своя трети мандат начело на футболната ни централа.

След края на конгреса Боби Михайлов даде пресконференция заедно с членове на Изпъкома, на която даде подробности за някои решения на конгреса.

Всички делегати са одобрили идея на БФС да внесе декларация в Народното събрание и в Министерски съвет за това "Футболът да стане национална политика на държавата", заяви Борислав Михайлов

Според Михайлов има позитивни сигнали от държавната и местната власт за по-тясно сътрудничество с БФС.

"Държавата е длъжник на футболаова го каза и министърът на спорта. Сигурен съм, че нашите държавници ще обърнат внимание на декларацията. Ако нашите държавници не обърнат внимание на декларацията ни, то аз не мога да определя такова поведение като сериозно. За първи път конгрес на БФС излиза с декларация към държавата и органите, от които зависят законодателните промени", каза Борислав Михайлов.

Той добави, че до лятото няма да има промени в комисиите, а приоритетите на новото управление не са празни обещания, а са заложени в първата официална стратегия за развитие на футбола в следващия 4-годишен период.

Това че ми гласуват доверие и ме избират с такъв процент означава, че всички сме си свършили работата. Всички сте ме критикували през този период и това е нещо хубаво. Нашите обещания са заложени в стратегия, която се изпълнява. Хората, които решават те ме избраха. Както казва Сеп Блатер щом хората ме искат, защо да не управлявам. Изглежда скучно, че за втори път няма кандидат срещу мен. Това значи, че работата ми е добра и отказваме конкурентите“, заяви в началото на пресконференцията Михайлов.

След това босът обърна внимание и на представянето на националния ни отбор по футбол, като спомена, че няма да се бърза с избора на нов селекционер за младежите.

„Всички са доволни от представянето на националния отбор. Не можем обаче да кажем, че целта е задължително класиране за Евро 2016. Смяна на треньора на младежите не е на дневен ред, защото техните мачове са чак през септември. Базата за националните отбори според прогнозите трябва да бъде готова за една година,“ добави Михайлов.