Безредици в Африка, хеликоптер се появи над стадиона (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА/AP

Тимът на Гана срази с 3:0 домакина Екваториална Гвинея и достигна финала на тазгодишното издание на турнира за Купата на африканските нации, като съперник на "черните звезди" в сблъсъка за титлата ще бъде друг от големите фаворити - Кот д'Ивоар.

Не всичко в сблъсъка обаче премина по мед и масло, въпреки видимото превъзходство на Гана в срещата.

След третия гол на "черните звезди" се стигна до същински хаос, който дори наложи появата на хеликоптер на местната жандармерия.

До инцидентите се стигна след третия гол на ганайците, а прекъсването на сблъсъка продължи цели 40 минути, докато бъде овладяна ситуацията.

Превъзходството на Гана в мача изнерви сериозно феновете на домакините, което наложи и органите на реда да засилят охраната на играчите на "черните звезди" и техните фенове по трибуните, които започнаха да бъдат обстрелвани с бутилки.

4132297

След като тимът на Гана отбеляза третия си гол в срещата и подпечата успеха си, бутилките с минерална вода отново започнаха да летят по трибуните. Двубоят бе прекъснат, а ганайските фенове бяха изведени извън стадиона заради собствената им безопасност. Повече от половин час по-късно мачът най-сетне бе подновен.

4132298

Застрашени бяха и съдиите на срещата. По време на прекъсването един от страничните рефери бе атакуван от недоволни фенове, като за щастие органите на реда се намесиха достатъчно бързо в ситуацията. На няколко пъти над стадиона се появи и хеликоптер на жандармерията, което бе и "черешката на тортата" в създалия се хаос.

4132300

4132301

4132303

4132304