Без Суарес Уругвай се измъчи срещу Северна Ирландия

снимка: БТА/AP

Уругвай победи с миниалното 1:0 Северна Ирландия в контрола преди старта на Световното първенство по футбол в Бразилия.

Победата за „урусите“ не дойде никак лесно и това доказа, че липсата на Луис Суарес се отразява сериозно на състава на Оскар Табарес.

Резервата Кристиан Стуани, който влезе на почивката на мястото на Диего Форлан, вкара единствения гол в 61-ата минута след подаване на Единсон Кавани, а отличната игра на вратаря Рой Керъл и пропуските пред вратата станаха причина за скромната победа на Уругвай.

36 годишният страж показа най-доброто от себе си с две чудесни спасявания на удари на Форлан преди почивката, а в първите минути след началото на втората част отрази удар и добавка на Кавани.

Луис Суарес претърпя операцията на коляното преди осем дни, а шансовете му да попадне в състава на треньора Оскар Табарес са 50 на 50. Табарес трябва да обяви окончателната група за Световното по футбол утре вечерта.

Уругвайците ще играят в сряда последна проверка, пак на стадион Сентенарио, а тогава вече трябва да има яснота и кой от защитниците ще отпадне заради завръщането на Диего Годин. Последният противник на урусите е Словения.