Без сериозни поражения за Гутиерес след катастрофата

снимка: БТА/AP

Естебан Гутиерес няма сериозни наранявания след зловещата катастрофа по време на състезанието от Формула 1 за Гран при на Бахрейн, съобщи отборът на Заубер малко след неговото приемане в болница.

Мексиканският пилот беше ударен от Пастор Малдонадо, което доведе до пълно превъртане на болида във въздуха, много тежка катастрофа и поява на медицинските екипи.

"Уау! Това пък какво беше", бяха първите думи на Гутиерес, изречени по отборното радио на Заубер. Той постоя в своя болид в първите секунди след катастрофата, а след своето излизане беше отведен в медицинския център.

"Сега съм окей, което е най-важното. Лекарите направиха всички нужни изследвания в болницата и ми казаха, че всичко с мен е наред. Пастор ме изненада доста сериозно, защото излезе от бокса и се вряза почти моментално в мен, а аз бях пред него. Понесох удара, докато бях в завоя. Просто нямаше какво да направя в този момент", каза Гутиерес.

Пастор Малдонадо, пилот на Лотус, отнесе наказание с лишаване от пет места за състезанието от Формула 1 в Китай. Венецуелецът обаче също обяви, че е нямало как да избегне катастрофата с Гутиерес.

"Ще разгледаме пак случая. Аз лично мисля, че Естебан направи грешна маневра преди влизането в завой номер 1. Но може би вината е в мен и аз пропуснах момента за намаляване на скоростта. Не знам. В момента на катастрофата вече бях в завоя и нямаше къде да отида. Трудно е да се избегне този удар, защото тъкмо излязох от бокса и гумите още бяха студени. Естебан просто нямаше късмет, но е хубаво това, че той излезе моментално от болида си", каза той.