Берое се скова от страх и студ в Хелзинки и е аут от Лига Европа

снимка: БГНЕС

Берое завърши безславно участието си в тазгодишното издание на Лига Европа след загуба като гост от финландския ХИК с 0:1.

Старозагорските футболисти загубиха един мач, в който бяха по-добрият отбор през две трети от времетраенето му. Страх обаче си личеше в играчите на заралии, а и студеното време в Хелзики също изигра своята роля.

Мачът започна с традиционния домакински натиск, който не доведе до нищо и лесно бе неутрализиран от българските футболисти.

След 10-ата минута играта се изравни, като домакините продължаваха да владеят повече топката, но бяха пресирани дълбоко и не успяваха да създадат.

В 25-атата минута домакините щастливо откриха резултата. Финландците изпълниха корнер отдясно. Ударът с глава се отби от гредата, но Макенджиев плонжира и опразни рамката на вратата. Топката отскочи точно пред Танака, който необезпокояван вкара на празна врата.

След гола беройци погледнаха смело напред и направиха няколко пропуска, за които щяха да съжаляват в края на мача.

Последните минути на първото полувреме завършиха с натиск на Берое.

Втората част премина през поделено преимущество. Все пак родния тим имаше удобни положения поне за изравняване, но до такова не се стигна и Берое е аут от Лига Европа.