Бербо отстъпва само на двама по заплата в историята на индийския футбол

галерия:

Индийските медии вече излязоха с информация относно финансовите параметри по договора на Димитър Бербатов с местния Керала Бластърс още преди българинът да е подписал официално. "Sportkeeda" твърди, че най-добрият голмайстор на българския национален отбор ще стане третият най-високоплатен футболист в историята на индийския футбол. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед ще бъде вторият с най-добра заплата от действащите играчи в елита на азиатската страна. 

Бербо ще прибере около 75 милиона рупии за целия сезон, който ще продължи 5 месеца. Тази сума се равнява на 994 500 евро. По-добро възнаграждение ще получава само бившият съотборник на българина в Тотнъм Роби Кийн. Той подписа с шампиона на Индия Атлетико де Колката и пълни джобовете с 1,2 милиона на сезон.

Най-високоплатеният футболист в историята на индийския шампионат пък е легендарният италианец Алесандро дел Пиеро. През 2014 година той игра в Делхи Дайнамос и взе около 1,3 милиона евро за един сезон в Суперлигата.

Иначе сезонът започва на 17 ноември, като през тази година в елита ще участват два отбора повече. Тимовете от най-високото ниво на футбола в Индия вече са 10 и точно поради тази причина кампанията ще бъде малко по-дълга от обичайното - пет месеца, вместо стандартните до момента четири.