Барса съди непослушния Неймар с над 9 милиона евро

Барселона обяви официално, че ще съди Неймар за неизпълнение на договора на футболиста с клуба. Каталунците искат 9,35 милиона евро обезщетение от бразилеца, който премина в ПСЖ. Ако той не е в състояние да изплати тази сума, то новият му клуб трябва да я преведе по сметката на "блаугранас". 

На 11 август от Барселона са депозирали жалба в Испанската кралска федерация, с която настояват да получат 8,5 милиона евро за нанесени щети от страна на бразилския играч. Той плати клаузата си за откупуване на стойност 222 милиона и си събра багажа от "Камп Ноу". Каталунците се чувстват ощетени за това, че Ней не е изпълнил до край контракта си. Договорът му изтичаше през 2021 година.

Точно 8,5 милиона получи Неймар под формата на бонус "лоялност" при преподписването с Барса. Също така, "лок кулес" добавят лихва за закъсняло плащане в размер на 10% и цялата сума, за която претендират, се равнява на 9,35 милиона.

Неймар вече нападна ръководството на Барселона, като обяви, че в него има хора, които нямат място на такива високи постове. Бащата на бразилеца, който е и негов агент, пък влезе в скандал с шефовете на каталунците, тъй като те не пожелаха да му изплатят бонус на стойност цели 26 милиона евро.