Бербатов вече носи сериозни позитиви на ПАОК

снимка: twitter

Новата звезда в гръцкия клубен футбол и в частност ПАОК – Димитър Бербатов – вече носи сериозни позитиви на отбора от Солун. По информация на клуба, откакто Бербо бе представен като новото попълнение в тима, вече са получени 14 хиляди заявки за фланелката с неговите номер и име.

Всяка една от тях струва по 59.90 евро, което означава, че ПАОК ще получи около 840 хиляди евро само до момента от продажби. При положение, че неговата заплата е 1.6 милиона евро годишно, от ръководството вече успяват да „избият“ повече от 50 процента от възнаграждението му.

Медиите в Гърция пък информират, че с привличането на звезда от ранга на Бербатов ПАОК е успял да забърза преговорите за нов спонсор – това е лондонският букмейкър Sportingbet, който най-вероятно ще замени предишния такъв – държавния тотализатор на Гърция.

Засега ПАОК няма лого на спонсор на фланелките си, както стана ясно и от представянето на Бербатов пред около 10 хиляди зрители на стадион „Тумба“. Той обаче няма да дебютира в мача от третия кръг на първенството срещу Верия на 12 септември, а на 17-ти, когато отборът гостува на Кабала в първа среща от групите на Лига Европа.