Бенто: Германия е фаворитът в групата

снимка: БТА/XINHUA

Селекционерът на португалския национален отбор Пауло Бенто вярва, че неговия тим има сили да се класира на 1/8-финалите в турнира, но заяви и че Германия е фаворитът в групата.

Жребият определи Португалия да бъде в една група с Германия, САЩ и Гана, а треньорът на Португалия определи групата като балансирана.

„В група G e отборът на Германия, който може да се определи като фаворит, заради тяхната история и големия им потенциал, но все пак това е една много балансирана група“, каза 44-годишният специалист.

„САЩ и Гана са добре организирани тимове и имат силни футболисти, но ние имаме амбицията да продължим напред – да вземем възможно най-много точки, за да стигнем 1/8-финалите“, добави още той.

Бенто добави, че е оптимист за това, че неговия тим ще успее да покаже най-добрата си форма на финалите в Бразилия.

„Ние ще се борим и сме сигурни, че ще постигнем целите си. Ще направим така, че играчите да са във възможно най-добро физическо състояние, да бъдат възстановени и да покажат това, което очакваме от тях“, каза още селекционерът на Португалия.

Капитанът на тима Кристиано Роналдо ще изведе отбора срещу Германия на 16 юни, а шест дни по-късно португалците ще играят срещу САЩ. На 26 юни пък е последният мач на Португалия от групата – срещу Гана.