Бенфика громи в Португалия

снимка: slbenfica.pt

Отборът на Бенфика разгроми Витория (Сетубал) с 5:0 като гост в първа среща от 4-ия кръг на португалското футболно пъренство и събра 10 точки.

Така "орлите" излязоха временно начело, но три отбора до момента са с пълен актив - Рио Аве, Витория Гимараеш и Порто, които могат да им отнемат лидерството.

20-годишният бразилец Андерсон Консейсао, наричан Талиска, вкара първите си три гола в Европа. Младокът беше привлечен това лято от средняшкия бразилски отбор Баия и в 4-ия си мач за "орлите" записа хеттрик.

Едуардо Салвио откри резултата в 10-ата минута, а Талиска вкара в 38-ата, в 43-ата и в 55-ата минута. Крайното 5:0 оформи резервата Ола Джон, който се разписа в 76-ата минута. Холандецът се появи за трети път през това първенство в края, този път на мястото на Николас Гайтан.

Днес един от изненадващите лидери - Рио Аве, гостува на Морейрензе. В неделя пък един срещу друг излизат другите два отбора със 100-процентов актив: Витория Гимараеш приема Порто. Домакините от Сетубал заемат 10-о място с 4 точки.