Белия: Няма странични причини за загубата, гледаме към дербито

снимка: lap.bg

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров остана недоволен от поражението с 1:3 от Лудогорец в двубой от 22-ия кръг на Първа лига. "Канарчетата" допуснаха куп грешки на Коматево, една от които бе подареният трети гол от страна на вратаря Иван Чворович.

Белия заяви, че целият отбор е виновен за случилото се и няма странични фактори, влияещи на поражението. Той заяви, че неточностите ще бъдат анализирани преди дербито с Локомотив (Пловдив) следващия кръг. 

"В началото дадохме огромни пространства на съперника. Успяхме да намалим резултата, но след лекия получен трети гол всичко приключи. Той ни прекърши.

Няма смисъл да търсим странични проблеми и причини. Ние сме си виновни. Срещу такива опоненти пространства не се дават. Странични неща не ни вълнуват.

Имаше грешки в защита, както и при изнасянето на топката. През първите минути работихме бавно и с много повече докосвания, отколкото беше необходимо.

Лек картон получи Димов. Ще влизат бойците да го заместват. Извадих Минев точно заради това - че имаше опасност и той да пропусне следващите мачове.

Дербито е нещо различно. Ще разузнаем съперника. Той има нови състезатели".