Белгийците: Ей, ние имаме Еден!

снимка: БТА/XINHUA

Еден Азар може да бъде ключовият футболист на Белгия, който ще реши четвъртфиналния мач от Световното първенство 2014 срещу Аржентина, категорични са част националите на страната.

Мачът е насрочен за събота. Запитан относно начина, по който белгийците ще се справят с мегазвездата на съперника Лионел Меси, Кевин Миралас отговори: "Ей, ние имаме Еден! Да, той все още не може да бъде сравняван с Меси или Роналдо, но Еден си остава един наистина специален футболист".

"Трябва да се пазим, да играем като отбор. Ако Меси преодолее някой от нас, то втори и трети веднага трябва да го спрат. Ние можем да играем по различен начин, защото разполагаме с много различни и добри футболисти на скамейката.

Изключително важно за един отбор е той да има такива различни по качествата си играчи. Определено не ни е страх", заяви пък Ян Фертонген.

Според Аксел Вицел, мачът в бразилската столица може да бъде дори по-лесен от предните: "Играхме срещу затворени отбори и това ни създаде затруднения. Срещу САЩ имахме повече пространства, а Аржентина ще иска да диктува играта.

Ние обаче разполагаме с доста бързи играчи", каза Вицел, цитиран от БТА.