Бекъм строи стадион сред наркомани и проститутки, те не го искат

снимка: twitter.com

Дейвид Бекъм е изправен пред поредно голямо предизвикателство, след като успешно включи новосформирания си клуб Маями ФК в Мейджър лийг сокър. Той ще бъде картотекиран в лигата най-рано през 2020 година, а новата задача пред Бекс е да изгради стадиона, където ще играе тимът. 

За целта легендата на английския футбол е избрал едно от предградията на Слънчевия град - Оувъртаун. Проблемът обаче е, че тази зона е наречена "Дома на хероина" в града и е населявана от наркодилъри, алкохолици и проститутки. Бекс веднага си навлече техния гняв с избора на локация за спортното съоръжение.

Жителите на квартала, в който се възпроизвеждат средно по 20 изстрела на ден, смятат, че Бекъм използва факта, че земята е евтина. Те се страхуват, че огромното съоръжение може да доведе до загуба на домовете им.

Вярно е, че ще се открият стотици работни места, но това не блазни жителите на Оувъртаун. Те мислят, че новите позиции няма да бъдат за тях. Другата голяма грижа за хората в квартала е, че строежът на стадиона ще доведе до по-голямо полицейско присъствие в зоната, а това за тях означава полицейско насилие.