Батков готов да се откаже от голяма част от акциите си в Левски

снимка: Булфото

Тодор Батков в най-скоро време може да стане и миноритарен собственик в Левски. Това заяви самият адвокат на отчетно-изборното събрание на Тръста "Синя България".

Ето какво каза Батков:

"Първото важно нещо е, че клубът е жив. Второто – феновете на Левски вече виждат ясно, че аз не съм класическият президент, който търси изгода от инвестициите във футбола. Било то имидж, решение, индулгенция срещу ударите на държавата! Не, аз съм един от тях – привърженик.

Продължават разговорите със спонсор, но в момента бизнесът у нас е притиснат в ъгъла. Криза в икономиката, политическа нестабилност, сменят се конфигурациите на управление, това е положението.

Не ме е срам да моля всеки, който е заинтересован, за да помага на Левски, да го направи. Хората не могат, но дават гаранции, че в по-добри времена ще се включат.

Аз не мога да се оправям сам. Но добре ли е да затъва клубът затова? Дадох една много добра формула, която стартира вдругиден. Няма да спирам никого, стига да е с душа и сърце за Левски и с чисти пари.

Дай Боже да се разделя с колкото се може повече акции. Защо не да стана миноритарен акционер. Като махнем задълженията и данъците, чистите задължения са 2,5 млн. лв. Намаляват задълженията и към бивши служители, не е чак толкова лошо положението. Преди две седмици приключи една съдебна сага, на последна инстанция срещу данъчните. Тогава ни издадоха актове за 2,5 млн. лв., аз се запънах и не платихме нищо. Сега я спечелихме. Тази зверска проверка беше предизвикана заради драмата с ЦСКА.

Задълженията ни към НАП са няколко пъти по-малко от тези на ЦСКА. По-малко от 4 млн. лв. са, разсрочени са, обезпечени са и се обслужват частично. Тоест, ние сме в крак с плащането. Не отричам, че дължим, но плащаме", каза Батков, цитиран от НЮЗ7.