Бащата на Гълъбинов: Той не бойкотира националния!

снимка: БТА/AP

Бащата на Андрей Гълъбинов коментира пред bTV отказа на неговия син да пристигне в София за европйските квалификации с Хърватия и Азербейджан.

Според него треньорското ръководство на клубния му тим е обсъдило с футболиста вариантите и се е взело решение да остане в Новара като няма никакъв конфликт или бойкот от страна на нападателя.

"Има цял екип, който се занимава с неговите тренировки. Хората от Новара преценяват какво е състоянието му, до каква степен е подготвен и колко трябва да играе. В момента той изпълнява специална програма, тъй като подписа договор по-късно от останалите играчи. Преценката е изключително тяхна"- каза Асен Гълибинов.

Според бащата на Гълъбинов, когато се праща повиквателна се извиква най-добото в момента. А на репликата, че в отбора има и много други футболисти, които не играят редовно за клубните си отбори, Асен Гълъбинов отговори: „ Трябва човек малко да е интелигентен, за да разбере каква е истината. Има си футболен съюз и ръководство, които най-добре знаят как да реагират".

"Гълъбинов винаги е желаел да играе за България, няма никакъв конфликт, нито бойкот"- завърши волейболната легенда.