Антони Марсиал отказал на Челси, за да отиде в Юнайтед

снимка: БГНЕС/EPA

Лятното попълнение на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал е получил първо оферта от Челси, но я е отхвърлил, за да премине при "червените дяволи".

Вицепрезидентът на Монако Вадим Василиев разкри през изминалата седмица, че "сините" от Лондон са поредния клуб, който е искал да закупи Марсиал от монегаските, но в крайна сметка са получили отказ от играча.

Офертата, която е дошла от "Стамфорд Бридж" е била преди крайния срок, като шампионите дори са били готови да оставят френският национал да играе още един сезон в Монако, ако от тима пожелаят.

Въпреки това Марсиал е решил да не прибързва с подписването на документите и ето го сега - вече е играч на Манчестър Юнайтед, като от клуба заплатиха за него 36 милиона паунда, които могат да нараснат до 58 при добро представяне на футболиста.

В началото на седмицата Василиев разкри, че в Англия е имало отбор, който е предложил повече от "червените дяволи", но самият нападател е отказал да подпише с тях. 

"Няма да говоря с цифри и имена, но офертата на другия отбор бе дори по-добра. А щяха да го пуснат под наем при нас за още един сезон. Но момчето искаше в Юнайтед, това била мечтата му", заяви Василиев.

Историята помни много случаи, в които двата отбора са си отмъквали трансферни цели в последните часове на трансферния прозорец: Ариен Робен е бил на прегледи в Юнайтед през 2003, но така и не отиде на "Олд Трафорд", а малко по-късно заигра за Челси. 

Микел Есиен също е бил голяма цел на "червените", но така и не се стигнало до разговор, тъй като халфът е искал в Челси, а колкото до случая с Джон оби Микел - той сякаш е най-известен. Микел е бил толкова близо до договор с 20-кратните шампиони, че из интернет пространството дори има негова снимка с екип на тима няколко часа преди да подпише с Челси.