Балтанов за Славия: Бих спрял с футбола, отколкото да участвам в нещо незаконно!

снимка: lap.bg

Капитанът на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов изригна с открито послание във "Фейсбук", с което обяви, че не се е поддавал на никакъв натикс преди полуфиналния реванш за Купата на България срещу Славия. Тогава "канарчетата" загубиха с 0:1, "белите" се класираха на финал, а преди няколко дни спечелиха и трофея.

Балтанов обяви, че винаги се е жертвал за отбора и никога не би предал своите съотборници. Той разкри още, че по-скоро би спрял с футбола завинаги, отколкото да се поддаде на някакъв натиск.

Ето и публикацията на капитана на "жълто-черните":

4 години драпам с всички сили, за да се докажа, като човек, футболист, лидер, като достойно същество. Жертвал съм семейството и здравето си за благото на отбора на сърцето ми и ВИНАГИ бих го направил отново. Псували са ме, обиждали са ме, наричали са ме некадърен и неуспешен, не ми е пукало, защото дори в най-слабите си дни съм се борил за ДОБРОТО на клуба! А да се бориш понякога е много по-важно от това, какво имаш като дарба! Опитвам се няколко дни след мача за купата да се овладея, но не успявам, защото някой е ограбил труда ми и вярата в честното и справедливото. Днес не мога да замълча и залагам името си, семейството си и всичко, което съм постигнал до днес като човек и футболист... Аз НИКОГА през професионалната си кариера не съм участвал в нищо незаконно, бих спрял ЗАВИНАГИ, ако бъда принуден да направя нещо подобно! Аз съм човек с принципи и ако има нещо на този СВЯТ, което ненавиждам е липсата на достойнство, на уважение, на доверие, на ценности и на вярност! Аз винаги ще бъда верен на себе си и никога няма да опетня името си или да позволя на някой ДРУГ да го направи!

След злополучния полуфинал със Славя в София един футболист на "канарчетата" бе натирен от клуба, а Балтанов оттогава е резерва, припомнят колегите от plovdivderby.com. Балтанов е поискал среща, на която по всяка вероятност ще заяви същото, което обяви и в социалната мрежа, и ще се опита да убеди треньори и ръководство, че не се е поддал на натиск преди реванша Славия – Ботев.