Балотели: Прандели не е истински мъж

снимка: БТА/AP

Нападателят на Ливърпул и италианския национален отбор Марио Балотели изрази огромното си разочарование от отношението към него от страна на вече бившия селекционер на „Скуадра адзура“ Чезаре Прандели.

В интервю за британската радиостанция TalkSport Супер Марио сподели, че наставникът му е паднал в очите заради обвиненията след Световното първенство 2014 в Бразилия. От друга страна, Балотели заяви, че напълно разбира защо новият треньор на Италия Антонио Конте не го е повикал за първите мачове от квалификациите за Евро 2016.

„Според мен Прандели не е истински мъж, защото след мачовете отиде направо при медиите и започна да ме критикува. Един мъж не би постъпил така, би дошъл да ми каже каквото има в лицето – аз винаги към действал по този начин. Нямаше смисъл да се опитвам да му отвръщам на критиките“, каза Балотели.

„Всички знаят, че вкарах гол на Англия в първия мач, а след това имах още един-два шанса на Световното и нямаше какво толкова повече да направя. Не мога да приема оценките, че не се интересувам от националния отбор, защото аз го обичам и винаги ще го обичам.

Нормално е да не получа повиквателна за квалификациите, защото напоследък не съм вкарвал много голове, а хора като Грациано Пеле и други нападатели се разписваха често, така че е разбираемо защо те са били повикани, а аз – не.

Разбирам критиките, че не влизам достатъчно в наказателното поле, това е така. Работя в тази насока, но никога не съм бил типичен централен нападател, винаги съм се движел много по терена. Осъзнавам, че когато топката е на фланга, трябва да се намирам винаги в пеналтерията, защото, в противен случай, може там да няма никого“, сподели още Балотели.