Бала пое Етър по английски - стана главен мениджър

Красимир Балъков е новият главен мениджър на „Етър Велико Търново“. Решението бе взето на заседание на Управителния съвет на великотърновския клуб, на което бе направен анализ на представянето през есенния полусезон и бяха взети съответните решения за бъдещето на клуба. Това е изцяло нов пост в „Етър“, който предоставя спортно-техническата власт на легендата на великотърновския футбол Красимир Балъков, но в екип с останалите треньори в клуба. В него влизат още Станислав Генчев, Илиян Киряков и Калоян Чакъров, които ще изпълняват функциите на треньори.

Новият екип бе официално представен от председателя на Управителния съвет на „Етър“ проф. Георги Камарашев и члена на клубната управа Александър Нанков. Своята пълна подкрепа изрази и бронзовият медалист от САЩ-94 и шампион с „Етър“ Цанко Цветанов, който също е член на Управителния съвет. „Изцяло подкрепям идеята Красимир Балъков да поеме новия пост главен мениджър в клуба. Убеден съм, че с неговите амбиции и виждания за футбола „Етър“ ще продължи развитието си в посока нагоре“, коментира Цанко Цветанов.

„Трябва да бъдем сплотени. Само с добра организация може да постигнем целите си. Основната задача пред нас е „Етър“ да се спаси от изпадане, а ако постигнеме нещо повече – добре дошло. Именно по тази причина се върнах в родния си клуб“, заяви Красимир Балъков.

Ръководството на „Етър“ обясни причините за промяната в спортно-техническия щаб на тима след есенното представяне на отбора.

„Направихме анализ на представянето през есенния полусезон. Първата мярка, което предприехме, е да привлечем Красимир Балъков в ръководното тяло на „Етър”. Втората са трансферите на футболисти – освобождаване и привличане на нови. Управителният съвет обсъди структурата на управление на клуба и стигна до извода, че трябва да направим някои промени в нея. Те да бъдат съобразени с иновативни подходи на клубове от световна величина. Г-н Балъков заема позицията главен мениджър на „Етър”. Пожелавам му да изведе „Етър” до по-добри позиции в Първа лига”, заяви председателят на УС на клуба проф. Георги Камарашев.