Бала или Дерменджиев сменят провалилия се Петев

снимка: БГНЕС

Красимир Балъков или Георги Дерменджиев – това са имената, които чакат на „стенд бай“ и са готови да поемат националния отбор, разбра Sporta.bg от свои източници в кухнята на БФС. След тоталния провал на Любо Пенев и Ивайло Петев – сега за трикольорите се търси нов треньор.

Изпълком, който ще се проведе в началото на следващия месец ще реши окончателно кой да се нагърби с тежката задача да води държавния тим в предстоящите световни квалификации. Лошото е, че и Моуриньо и Гуардиола в екип трудно ще ни класират на планетарния шампионат в Русия през 2018. Причината е, че попаднахме в „групата на смъртта“ в компанията на Холандия, Франция, Швеция, Беларус и Люксембург.

Иначе казано – няма много желаещи да водят националите, при положение, че съперниците са меко казано страховити. Все пак Бала и Дерменджиев вече са дали принципно съгласие при проведени сондажи с тях. Героят от САЩ 94 отдавна чака шанс да застане начело на България. Архитектът на успехите на „Лудогорец“ пък е доказал, че не се бои от имена и също е готов да влезе в огъня.

Не е тайна, че всеки от двамата си има поддръжници в Изпълкома. Чия кандидатура обаче ще надделее е рано да се каже. Сигурното е, че заплатата, която БФС може да отдели за треньора няма да е голяма. Това автоматично изключва вариант чужденец да поеме кормилото на „лъвовете“.

Съществува и опция, при която Ивайло Петев да запази поста си. Младият специалист от село Баховица (Ловешко) се показа като послушко и някои от шефовете в БФС натискат Боби Михзайлов да го остави на поста, за да могат да му влияят при избора на селекция.