Багата с люти закани към Циганина

Благой Иванов-Багата се закани да сгъне Жуниор дос Сантош-Циганина (Браз) в своя дебютен мач за най-известната ММА организация на планетата UFC. Двамата ще се бият в 5-рундов сблъсък на галавечер в Бойси, Айдахо (САЩ). Мачът ще се състои в ранните часове на неделя.

"Искам да го пречупя - закани се Багата в интервю за MMA Junkie. Опасен съперник е. Ако го победя, ще вляза в Топ 5 на тежка категория. Целта е да покажа какъв е моят стил и да демонстрирам българския дух в клетката."

Багата смята, че ще има доста клинчове в срещата и бой от близка дистанция.

"Жуниор е страхотен атлет. Във всичките си мачове е във форма - добави Багата (16 победи, 6 с нокаут, 6 със събмишън и 1 загуба). - Мисля, че ще бяга от мен по време на мача.”

Дос Сантош (18 победи, 12 с нокаут, 2 със събмишън и 5 загуби) е бивш шампион на UFC в тежка категория. Бразилецът имаше проблеми с Американската антидопингова асоциация и беше със спрени права за 9 месеца. "В моя организъм откриха евтин диуретик. Този препарат няма как да скрие нещо в моя организъм - оправда се Дос Сантош. - В момента сме виновни, докато не докажем, че сме невинни. Не познавах Благой, преди да организират мача. Победил е Фьодор Емеляненко в самбо мач, което е впечатляващо. Щом искат от мен да се бия с Иванов, ще го направя. Ще спечеля и ще продължа напред.