Азерите не пуснаха Щерев при Станка

снимка: Булфото

Шефовете на азербайджанската делегация не разрешиха в последния момент на Симеон Щерев да застане в ъгъла на Станка Златева, пише "Труд".

Българският треньор води на европейското мъжкия национален тим на бившата съветска република, но очакваше зелена светина за срещите на своята възпитаничка, която той готви от януари в Баку. Във Вантаа Щерев дори получи от родната федерация наш анцуг за да се преоблича за двубоите на 5-кратната № 1 в света и в Европа.

Уви, планът не сработи и се наложи той да дава наставления от първия ред в публиката. "Няма да се притесняваш, моя глас можеш да го познаеш не от хиляда, а от осем милиона души. Напред!" - бяха последните думи на наставника към Златева преди тя да се качи на тепиха в "Трио арена".

Освен всичко по ирония на съдбата двубоите на двамата борци от Азербайджан съвпаднаха с мачовете на Златева. И седнал в ъгъла на азера Щерев имаше възможност само да хвърля мимолетен поглед към съседния тепих. Там възпитаничката му първо тушира румънката Маковей. А впоследствие изгледа от зоната за състезатели само втората част при успеха с 3:1 над Бурмистрова (Украйна).