ATP 250 в София с ново име и спонсори от 2018

снимка: lap.bg

Турнирът по тенис от сериите АТР 250, който се провежда в София, вече ще има ново име. "Garanti Koza Sofia Open" се заменя само от "София Оупън 2018". Това потвърди директорът на дубайската компания "Брандплюс" - Барат Годхинди. Компанията се заема с цялостната организация на турнира, след като предишният генерален спонсор "Garanti Koza" се оттегля. 

"В качеството си на компанията, която представлява собствениците на АТР събитието от категория 250, започващо на 4 февруари 2018 г., ние от "Брандплюс" потвърждаваме, че събитието ще се състои в град София и представяме името на Турнира - "София Оупън 2018".

Изказваме цялата си благодарност на досегашния генерален спонсор "Гаранти Коза" и партньор "Коза Уърлд оф Спортс". Ние ще организираме събитие от най-високо ниво с ръководството на изключително опитния и уважаван турнирен директор Пол Макнами и неговия международен утвърден екип.

Събитието разполага с финансовата подкрепа на няколко сериозни, значими и големи партньори, с  които ще се гарантира успеха на спортно събитие на 2018 г. в София. Очакваме да видим всички с зала "Арена Армеец София" от 4-ти до 11-ти февруари 2018 г. и да станем свидетели на страхотни емоции на Централния корт", заяви Барат Годхинди.

Дебютът на събитието бе през февруари миналата година, когато Григор Димитров зарадва всичките си сънародници с титлата. Първата ни ракета триумфира на финала срещу Давид Гофен пред 12 000 зрители в зала "Арена Армеец". Това е рекорд по посещаемост за надпревара от сериите АТР 250.