Атлетико Мадрид се продава

Собствениците на гранда Атлетико Мадрид, семейство Хил Марин, търсят купувач за клуба. Според испанските медии причината за това са сериозните финансови загуби през тази година.

„Мигел Анхел Хил Марин знае, че притежава високо ценен клуб, но тази година има загуби от 40 милиона евро, което е проблем.

Ако клубът от "Уанда Метрополитано" продължи да трупа загуби, ще е необходимо увеличение на капитала, така че Хил Марин и Енрике Сересо може да загубят мажоритарния си дял и контрол над клуба и не желаят да поемат такъв риск. Цените, плащани за клубове в Испания са ниски в сравнение с тези в Англия. Но клубът е на пазара“, пише „Марка“.

В същото време собствениците на Атлетико Мадрид търсят спешна сделка, тъй като отпадането от Шампионската лига преди осминафиналите би намалило драстично цената. В последния си мач "дюшекчиите" паднаха от Брюж в Белгия с 0:2.

„В Атлетико, който от декада се води от треньора Диего Симеоне, говорят за загуба от 40 милиона, а това не е устойчиво във футбола. Ако продадат Жоао Феликс за 40 милиона, като се има предвид, че го купиха за 130, ще бъде съкрушително”, анализират специалисти.