Ансамбълът ни с две седми места в Баку

снимка: БГНЕС

Българският ансамбъл по художествена гимнастика завърши на седмо място в двата финала на отделните уреди на турнира от Световната купа в Баку, Азербайджан. В съчетанието с пет ленти, българките в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова допуснаха грешка, която ги лиши от възможността да се борят за медалите.

Те получиха оценка от 17.900 точки, която в крайна сметка ги остави на незавидната седма позиция. Тук първото място бе спечелено от състава на Израел с 18.500, следван от Русия с 18.350 и Испания на третата позиция с 18.250. Във втория финал, в съчетанието с два обръча и три чифта бухалки, възпитаничките на Ина Ананиева отново допуснаха неточности в своето изпълнение, което им донесе и оценка от 17.400 и седмо място в крайното класиране.

Златото отиде за тима на Русия, който получи цели 19.000 точки за своето съчетание. Второто място бе за отбора на Италия с 18.500, а трети завършиха испанките с 18.300. Така българският ансамбъл приключи участието си в Баку с четвърто място в многобоя и две седми места на отделните уреди.

Това бе и последното състезание на златните ни момичета преди началото на Олимпийските игри в Рио.