Цвети Стоянова започна да чете, движи свободно краката и ръцете си

снимка: БГНЕС

Цветелина Стоянова вече чете! Месец и 9 дни, след като се хвърли от шестия етаж на блока си в столичния квартал "Надежда", световната шампионка с ансамбъла от Измир 2014 показва значителни подобрения.

По съвет на наблюдаващия я лекарски екип в "Пирогов" на Цвети й е занесена книга. Не се знае доколко дъщерята на боксовия треньор Йордан Стоянов ще се зачита на ден, но е факт, че това не само й е позволено, но и препоръчано от медицинска гледна точка. Бъбреците на 21-годишното момиче функционират добре.

Тя диша самостоятелно, като е отделена от апарата, в който беше включена. Дупката в трахеята й вече е запечатана. Засега планираната операция на шийните прешлени не е назначена, тъй като Цвети показвала подобрения и в това отношение.

Тя можела да движи свободно врата си, а също така да свива краката и ръцете си. От време на време леглото й е изправяно, така че се сгъва спокойно и цялото й тяло. Тя вече говори, но лекарите я ограничават. Роднини и приятели всеки ден се молят възстановяването й да продължи във възходяща линия.

"Меридиан Мач"