Ансамбълът и Ина Ананиева - отбор и треньор на месеца

галерия:

снимка: Булфото

Българският ансамбъл по художествена гимнастика ще заложи отново на музика на композитора Георги Андреев в едно от новите си съчетания за следващия сезон, разкри старши треньорът на световните шампионки Ина Ананиева. От догодина композициите на ансамбъла ще бъдат с 5 ленти и с 2 обръча/3 чифта бухалки.

"Имам някои идеи за новите съчетания и за музиката. Предстои ми среща с Георги Андреев. Със сигурност едното съчетание отново ще бъде на българска музика", каза Ананиева.

Гимнастичките получиха днес наградата за отбор на месец септември след спечелената световна титла в многобоя на шампионата в Измир. Ананиева пък за втори път след юни е треньор номер 1 на месеца. Ансамбълът получава наградата отбор на месеца за 10-и път от 2001-а година насам.

"Благодаря за поредното признание. Тази награда е абсолютно заслужена. Искам да благодаря и на момичетата, че в тази една година бяха мотивирани и напълно отдадени на тренировките. След световното първенство бяхме в почивка, сега предстои лагер на Белмекен, след което започваме работа с залата по новите композиции", добави Ананиева.

"Това ще бъде отборът за Олимпиадата в Рио де Жанейро. Този състав е заедно от шест години, а на един отбор му трябва време. Тези момичета са на по 20 години, само Михаела е на 23 години. Успяхме да бъдем различни през тази година и сега ще ни бъде по-трудно", каза още Ананиева.

Първото състезание за тима за новия цикъл ще бъде през март следващата година.

"Определено успяхме да си починем. Беше заслужено. След няколко дни заминаваме за Белмекен. Там ще измисляме нови елементи за съчетанията и нямаме търпение да започнем", каза капитанката на отбора Михаела Маевска, цитирана от БТА.

"България се радва на нашия успех. Отговорността става по-голяма. Короната започва да тежи. Лесно се стига до върха, но е трудно да се задържиш там. Ние трябва да се задържим на върха. Благодаря на момичетата, че сбъднаха една моя мечта", допълни Християна Тодорова, която по време на почивката е била за 10 дни в Канада при роднини.

"Благодаря, че всички вие оценихте нашия труд и се надявам да продължим да ви радваме", каза Цветелина Стоянова.