Бронз за ансамбъла от Световната купа в Италия

Спортен Икар за Златните момичета
снимка: БТА

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронзов медал на финала на съчетанието с пет ленти на турнира от Световната купа, категория Б в италианския град Пезаро.

Възпитаничките на Ина Ананиева получиха оценка от 16.800 точки, след като изпуснаха лента. Световните шампионки от българския ансамбъл са в състав Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Христиана Тодорова.

Шампион стана Израел с 16.900 точки, а на второ място е Украйна с 16.850 точки. Всички фаворити допуснаха грешки в изпълненията си.

След България се нареждат Италия с 16.700 точки, Беларус с 16.500 точки, Русия с 16.300 точки, Испания с 16.250 точки и Франция с 15.650 точки. Така България приключва надпреварата в Пезаро с два бронзови медала след този в отборния многобой на международния турнир за жени, където участваха Сара Стайкова и Катрин Тасева.

Финалът на два обръча и три чифта бухалки при ансамбли жени е от 16:00 до 16:30 часа, но България не се класира за него.

По-късно днес са и финалите при жените индивидуално на обръч, топка, бухалки и лента, но без българско участие, посочва NEWS7.