Анонимник размаза Вавринка в 3 сета

Тенис Сандгрен се наложи категорично над все още търсещия формата си Стан Вавринка и поднесе втора изненада за деня, след отпадането на Давид Гофен по-рано днес. Стан грешеше често, а Сандгрен показа добро постоянство в играта си и грабна победата след 6-2 6-1 6-4 и по-малко от час и половина игра.

Първата част започна с няколко рутинни подавания, докато при 2-1 най-после не видяхме колебанията в играта на Вавринка. Стан трябваше да спасява два брейкбола при 15-40, но се справи и дори се добра до два на своя сметка в следващия гейм, които също не бяха реализирани.

Лошата серия за изпълняващите сервис продължи и този път бившият номер 3 не успя да се спаси – 4-2. Сандгрен затвърди на 15 и завърши сета с нов пробив, също на 15.

Втората част започна още по-лошо за швейцареца. Тенис откри с подаване на 0, след което проби при първата си възможност за 2-0. Затвърди на 15 и отново натисна противника си.

Тук последва най-дългият гейм в двубоя, който се е сторил дори по-дълъг на Вавринка, който отрази шест брейкбола, преди да се пречупи при седмия. При 5-0 все пак Стан се разписа, печелейки подаването си на 15, но това бе всичко за него в тази част.

Мачът изглеждаше към края си, когато световният номер 8 изгуби бе преодолян на мрежата при 30-30 в откриващия си сервис гейм  в третия сет и бе пробит при последвалото разиграване.

До 5-3 двамата влязоха в по-добър ритъм на начален удар и никой от тях не успя да вземе повече от точка от посрещане.

Вавринка си осигури още един гейм в мача, след два дюса за 5-4, но не успя да върне брейка и при последния си шанс, тъй като Сандгрен реализира още първия си мачбол – 6-2 6-1 6-4.

TennisKafe.com