Светът в делириум след десетстепенна лудост на "Бернабеу" (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид и Севиля със сигурност направиха един от най-добрите мачове за последните няколко години, след като "кралския клуб" разби на "Бернабеу" Севиля с гръмкото 7:3 в една невероятна вечер в испанската столица.

 

Роналдо (31, 60, 31), Бейл (13, 27) и Бензема (53, 80) бяха главните действащи лица за домакините, докато Ракитич (38, 63) и Бака (40) поддържаха огъня и интригата в срещата, която умря в 74' с червения картон на М'Бия.

 

Това бяха и първите голове за Бейл на "Бернабеу", докато Роналдо вкара 18-ия си гол за сезона, както и попадение №34 от дузпа в Ла Лига - три повече от втория в класацията Давид Вия.

 

В същото време това е първият мач от 1967 година насам на "Бернабеу", който свършва с 10 или повече гола. Последният случай беше при победата с 9:1 над Реал Сосиедад. Това е и най-тежката загуба за Севиля в двубой, в който отборът е вкарал поне 3 гола.

 

Благодарение на умопомрачителния успех Реал вече има 25 точки и е на 2 зад Атлетико и 6 зад Барселона, но "дюшекчиите" са с мач по-малко. Севиля пък окупира 10-о място с 13 пункта.

 

Реал Мадрид почна ударно срещата и натисна здраво своя противник. След няколко обещаващи атаки резултатът най-накрая беше открит, след като Иско намери Бензема в наказателното поле. Той от своя страна подаде отдясно към Бейл, който с левия крак се разписа за 1:0.

 

Това не спря "кралския клуб", който продължи силно, а Бейл и Роналдо изпуснаха добри положения пред вратата на гостите. В 27' пък Роналдо отстъпи на уелския си колега изпълнението на пряк свободен удар, а Бейл стреля, топката рикошира в стената и влетя в мрежата - 2:0 за домакините и втори гол за мултимилионната лятна покупка.

 

Само две минути по-късно Наваро закъсня да се намеси срещу Иско и го фаулира в наказателното поле. Реферът беше категоричен в решението си и отсъди дузпа, която Ронадо превърна в 16-ия си гол за сезона - 3:0.

 

Когато всички изглеждаше приключило обаче Севиля отговори подобаващо на предизвикателството.

 

В 37' беше свирена дузпа за нарушение на Рамос, а Ракитич успя да преодолее Лопес за 3:1. В 40' пък Хайро Смаперио намери по отличен начин Бака в наказателното поле, който с удар от близо преодоля съпротивата на вратаря и върна интригата в мача.

 

След почивката пък събитията на терена не се промениха по никакъв начин, а феновете видяха още много голове. Невероятна комбинация между Ронадло и Бейл в 50' завърши с центриране на уелсеца към Бензема, който закова гола за 5:3 в полза на своя тим, претичвайки цялото игрище.

 

Само 8 години по-късно Гарет Бейл се отчете с нова асистенция в мача, след като намери отлично Роналдо, който вкара втория си гол в срещата за 5:2. Три минути по-късно обаче и Севилия се включи в купона през втората част, като Ракитич вкара умопомрачителн гол за 5:3.

 

До края на срещата обаче госите бяха тотално обезверени. Първо Роналдо получи отличен пас от Бензема, а португалецът финишира класно с 3-ия си гол в срещата и общо 15-и срещу Севиля. Бензема пък след центриране на Марсело оформи крайното 7:3.

 

Малко преди това М'Бия беше изгонен за втори жълт картон, а Роналдо, Бензема, Бейл и Арбелоа пропуснаха да се разпишат за 8:3. Последната възможност се откри пред рамос, чийто удар от фаул обаче беше париран брилянтно.