Амазонки влизат в ММА клетката в Свети Влас

Зрелищен мач се задава на 2 август в гала вечер в Свети Влас. Срещата в клетката между най-добрите ни ММА състезателките се организира от веригата MAXFIGHT. Анита Доганова ще застане срещу Александра Тончева след две победи в професионалния ММА. 

Бижу, което впечатлява със своята женственост, Анита е истински войн в клетката. Родена е на 21.12.1989 г. в София. По професия е учителка в детска градина - работа, която ежедневно й напомня за истински важните неща в живота - да имаш сетивността да празнуваш първата си рисунка с тебешир като награждаване с олимпийски медал, да прегръщаш без повод, и да гледаш на всичко, което те заобикаля, като на дар. 

„С децата съм по-скоро приятел, отколкото строг авторитет. Ако не споделяш тяхното пламъче и не трептите на една забавна честота, няма как да имате диалог и да се случат нещата“, казва Анита пред "Бургас инфо". 

С бойните спортове се среща, когато е на 18. И те се превръщат в новата й страст. “Смесените бойни изкуства са комплексен спорт и изискват изключително много работа във всеки един аспект на играта - в стойка, на земя. За да си добър, трябват упоритост и постоянство, категорична е Анита. - В България е много трудно за жените да се развиват в този спорт, просто защото сме прекалено малко. Единственият ни шанс е да търсим изяви в чужбина, но повечето чужди вериги те търсят една или две седмици преди самата среща и е много трудно за такъв кратък период да "влезеш" в активна състезателна форма. Срещата на 2 август няма да е никак лесна и подготовката върви отлично - с тренировки по два пъти на ден, кръгови тренировки, крос, спринтове, спаринги. Работим върху изградена стратегия срещу съперника.“