Алварес отказа реванша, Головкин търси нов опонент

снимка: twitter.com

Саул "Канело" Алварес се отказа от предстоящия реванш срещу Генади Головкин, който бе насрочен за 5 май 2018 година. Причината е положителната допинг проба, която даде мексиканецът преди месеци. Именно тя няма да му позволи да се състезава толкова рано, тъй като Спортната комисия на щата Невада няма да позволи на Алварес битка преди лятото. Той или ще бъде наказан за година, или ще може да се състезава чак през август.

Това обявиха от промоутърската агенция на Канело "Golden Boy". Агентите му правят всичко възможно да пренасрочат битката с казахстанеца. Двамата направиха шоу в средна категория миналата година, но завършиха наравно след съдийски скандал и сега трябваше да отредят победителя за поясите. Всички те са притежание на Головкин, който е с баланс 37-0-1 (33 KO).

Головкин обаче няма да бъде съгласен двубоят да се проведе през август или септември. Той планира датата за мача с Канело да остане, като просто смени противника, твърди ESPN. Медията обаче не назовава никакви имена за потенциален опонент на 35-годишния казахстанец. 

Самият той на няколко пъти критикуваше публично Канело за дадената положителна допинг проба. Головкин изтъкна, че поведението на мексиканеца е недопустимо за професионалист. Алварес пък продължава да се оправдава, че забранената субстанция кленбутерол е попаднала в кръвта му, след като е ял замърсено месо. 

В следващите седмици ще има пълна яснота около предстоящия сблъсък и дали той изобщо ще се проведе.