Алонсо очаква тежък уикенд в Малайзия

снимка: БТА/AP

Фернандо Алонсо е готов да дебютира повторно за МакЛарън в състезанието за Гран при на Малайзия – втори кръг от настоящия шампионат на Формула 1. Както е известно, испанецът пропусна първата надпревара от новия сезон в Австралия, тъй като все още се възстановяваше от тежката катастрофа по време на предсезонните тестове в Барселона.

На двукратния световен шампион му предстои да мине задължителните физически проверки на ФИА преди всеки кръг, но вече е ясно, че е в достатъчно добро състояние, за да се състезава. Алонсо сподели, че очаква тежък уикенд в Малайзия, най-вече заради проблемите на МакЛарън с новата двигателна система на Хонда.

„Нямам търпение да карам болида за първи път. Изкарах известно време в симулатора, работехме главно върху развитието на колата, избистряхме настройките за състезанието и наблюдавахме баланса.

В болида има много потенциал и с всяко изминало състезание ще го разгръщаме. Гледах много внимателно предишния уикенд в Австралия и поддържах връзка с екипа от самото начало. Резултатът на Дженсън (11-ти от 11 финиширали, на две обиколки от победителя Люис Хамилтън) е окуражаващ по отношение на данните, които получихме за надеждността на колата и за поведението ѝ“, коментира още Алонсо.

МакЛарън трябваше, грубо казано, да настроят двигателя си на минимална мощност, за да може Бътън да завърши състезанието в Австралия. В Малайзия се очаква да бъде още по-тежко, предвид високите температури на пистата „Куала Лумпур“.