Алонсо няма намерение да напуска Ферари

снимка: БТА/AP

Въпреки че екипът на МакЛарън е твърдо решен да привлече Фернандо Алонсо след края на този сезон във Формула 1, испанският пилот се врече във вярност на Ферари. Независимо от факта, че Скудерията за поредна година не може да се сравнява с лидерите на решетката, Алонсо не смята да сменя отбора си и е твърдо решен да завърши мисията си в иаталианския екип.

Много се говори за подобно нещо още от края на миналия сезон, но от моята уста никога не е излизала каквато и да е информация или някакъв намек“, припомни Алонсо пред Sky Sports. “Има много спекулации, което не ме притеснява сериозно, но създава известно напрежение и стрес. Естествено, повод за радост и гордост е, когато други екипи се интересуват от теб.“

Алонсо има договор с Ферари до 2016-та година, а новият отборен директор Марко Матиачи вече обяви публично, че Скудерията ще задържи и двамата си пилоти – Кими Райконен и Фернандо Алонсо – за следващия сезон.

Към момента преди Гран при на Италия Алонсо е на 4-то място в класирането при пилотите със 121 точки – 99 по-малко от временния лидер Нико Розберг с Мерцедес. Ферари пък изостава на цели 251 пункта от „сребърните стрели“ в подреждането при конструкторите.