Алонсо и Бътън имат доверие на Хонда

снимка: McLaren F1 Team

Директорът на МакЛарън Ерик Булие заяви, че Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън имат доверие в новия хибриден двигател на Хонда, въпреки трудния старт на сезона във Формула 1.

Бътън изрази своето недоволство от текущото положение на Хонда след надпреварата в Испания. Пилотът определи болида си като "плашещ" за каране и заяви, че трудно ще печели точки през сезона.

Коментарът на Бътън бе в емоционален момент, защото преди това направи сто безпроблемни обиколки по време на тренировките в Барселона. Британецът дори призна, че болидът е подобрен.

Булие сподели, че Алонсо и Бътън са знаели, че първият сезон със завръщането на Хонда ще бъде като "влакче на ужасите".

"Решихме, че няма да изграждаме големи очаквания. Щеше да бъде много грешно и неправилно, ако им бяхме казали, че тази година е тяхната година. Ние знаехме, че няма да бъде. Ако искаш да построиш дългосрочен проект, трябва да наблегнеш на доверието и прозаичността. Това е ключът", заяви директорът пред "Autosport".

"Това е първото правило в МакЛарън. Всички се доверяваме един на друг. Знаем къде се намираме в момента, но знаем и какви са ни целите. Вярваме в това, което правим и затова имаме положителна обратна връзка", довави той.

След пет състезания, в които отборът не е успя да запише и точка, а най-доброто представяне е единадесета позиция, Булие е доволен от подкрепата, която получава от главния изпълнителен директор на МакЛарън Рон Денис.

"Той бе наясно, че проектът е дългосрочен. Нашата задача е да го направим максимално кратък, но все пак и той е част от този "кръг на доверието". Той е наясно, че допринася за това нещата да се вършат по-добре и по-бързо и трябва да споделя, че подкрепата му е много важна. Неговият опит, разбиране и лидерство мотивира хората. Всичко върви страхотно", завърши Булие.