Алонсо го обърна на шега: Излязох бързо от колата, за да не се притеснява мама

снимка: БГНЕС/EPA

Фернандо Алонсо похвали прогреса на ФИА по отношение на безопасността през последните 15 години, след като се отърва невредим от ужасяваща катастрофа на Гран При на Австралия в Мелбърн.

Испанецът реши да изпревари Естебан Гутиерес, но по време на маневрата задната гума на мексиканеца изхвърча върху болида на испанеца, който загуби контрол и колата му се удари в предпазната стена. Докато се въртеше и разпадаше, колата на Алонсо в крайна сметка се оказа почти сгъната на две, но пилотът излезе невредим, което се равнява почти на чудо.

„Определено това беше доста сериозно. Загубихме точки, загубихме мощ, защото колата е напълно разрушена, но съм доволен, че съм тук и разговарям с вас. Благодарен съм за обезопасяването на колите, защото аз съм жив, заради работата във Формула 1 в тази насока през последните 10-15 години. Не знаеш какво точно се случва, защото в този момент виждаш само небето-земята-небето. Не знаех къде се намирам. Въртях се доста и беше много страшно. Оцелях, заради мерките за безопасност във Формула 1 и искам да благодаря на ФИА за работата им през последните години“, каза Алонсо.

Той дори се пошегува, че причината да излезе от болида толкова бързо е, защото е знаел, че майка му гледа състезанието и ще се притесни.

„В последния момент, когато колата спря и си помислих, че трябва да се измъкна бързо, защото майка ми гледа пред телевизора“, каза още испанецът.