Агентът на Кобрата: Пулев лесно ще бие Антъни Джошуа

снимка: БГНЕС

Стигне ли се до бой между Кубрат Пулев и шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа, съществува вероятност българинът да победи британеца "много лесно". Такова мнение изрази промоутърът на Кобрата Кале Зауерланд.

Германецът обяви, че преговорите за боя между двамата вече са започнали. В отбора на Пулев смятат, че въпреки победата над Владимир Кличко, британецът е показал липса на опит.

"Видяхме двама Антъни: единият, може би, най-добрият в тежка категория от години насам, и другият, който изглеждаше като новобранец, каза Зауерланд пред "Sky Sports". - Ако на ринга се появи новобранецът, Пулев ще се справи с него много лесно. Ако обаче излезе Джошуа, който избухна в пети и 11-и рунд, това ще бъде трудна битка за всеки".

Кале Зауерланд сподели, че ще бъде разочарован, ако звездата на Великобритания реши да не запази пояса на IBF и откаже да се бие с Пулев.

"Реванш между Джошуа и Кличко е много би бил страхотен и ние не искаме да заставаме на пътя на бой с такъв заряд. Затова, може би, ще стигнем до някакво компромисно решение, което ще ни осигури бой през тази година. "Временната" титла не ни интересува, не съм фен на такива неща. Има световен шампион и всички останали, несветовни шампиони. Просто е", обясни промоутърът, цитиран от Спортлайв.