Агаси: Надал е по-голям от Федерер

снимка: БТА/AP

Носителят на осем титли от турнирите от Големия Шлем Андре Агаси смята, че най-добрият тенисист в историята е Рафаел Надал, а след това идва Роджър Федерер.

32-годишният швейцарец има 17 титли от турнирите от Големия Шлем, докато Надал е с 13 трофея.

"Поставям Надал като номер 1, а Федерер - номер 2. Роджър нямаше конкуренция на корта почти четири години. Той бе с класа над Анди Родик и Лейтън Хюит. Докато Надал трябваше да се справя с Федерер, Новак Джокович и Анди Мъри в златната ера на тениса. Той е постигнал много, но все още му предстои", сподели американецът пред "Стрейтс Таймс" в Сингапур.

Въпреки повечето титли на Федерер, съотношението в победите е 23:10 в полза на Надал. Според Агаси спечелените титли от Големия Шлем не може да бъдат единствен критерий, за да се определи кой е най-великият играч.

"Надал е спечелил множество титли. Той е побеждавал повече от веднъж на много турнири, с изключение на Откритото първенство на Австралия, но пък все още има шанс да го спечели втори път. Според мен това, което Надал е постигнал е забележително, а освен това го е направил по време на доминацията на Федерер", добаави Агаси.