"Адидас" отрече за трансфер на Лео Меси

снимка: БТА/AP

Германският концерн за спортна екипировка "Адидас" официално опроверга информациите, че е бил готов да финансира евентуален трансфер на Лионел Меси в Байерн Мюнхен, Челси или Реал Мадрид.

В последните няколко дни се заговори, че аржентинският нападател на Барселона е получил предложение да премине в някой от тези три клуба, като "Адидас" е щял да заплати половината от клаузата за откупуване в неговия контракт, която за момента достига 250 милиона евро.

Доводите на "Адидас" пък са кристално ясни - макар и рекламно лице на компанията, Лео Меси играе с екипировка на "Найки" в своя клубен тим Барселона.

Според изтеклата в медиите информация, Меси е щял да получи и увеличение на заплатата в размер на 40%, ако премине в някой от клубовете, ползващи услугите на "Адидас".

Днес обаче от медийния отдел на "Адидас" излязоха с официално изявление, че всичко написано в пресата не отговаря на истината.

"Отношенията между "Адидас" и всички футболисти, които имат договор с компанията, са напълно рекламни. Ние нямаме влияние върху решенията, които те взимат в професионалната си кариера", заявиха от немския гигант.