Абонданца: Много съм горд

снимка: Булфото

Селекционерът на женския тим на България Марчело Абонданца беше много щастлив от победата с 3:1 на момичетата над Беларус, която класира отбора на Световно първенство за първи път от 12 години.

"Беше много тежък мач, в който психиката ни можеше да ни изиграе лоша шега. Взехме много бързо първия гейм, подарихме втория, но бяхме достатъчно добри да затворим третия и преди всичко четвъртия гейм, който ни донесе победата", коментира щастливият италианец след срещата. 

Много съм горд от момичетата и моя щаб, с който работим вече три години. Бяхме си поставили задачи, които изпълнихме - да играем на Гран При, да се класираме на световното първенство, на което не сме били от 12 години.

Отборът е със средна възраст от 23 години. Много млад състав е, но целите, които си поставихме до сега, ги изпълнихме всичките. Единственото ясно нещо е, че утре се връщам в Истанбул, където продължавам работата си с клубния си отбор.

Ще трябва да разговаряме с федерацията. Желанието ми е да побеждавам. Вярвам в тези момичета и те имат възможността да играят добре и да побеждават", коментира бъдещето си Абонданца.