Брутална аркада отлага мача на Дейвид Хей с Тайсън Фюри

галерия:

снимка: Getttyimages

Най-дългоочакваният мач между символите на британския професионален бокс Дейвид Хей и Тайсън Фюри няма да се състои на насрочената дата 28-ми септември в Манчестър.

 

Причината е, че Хей е получил жестоко порязване на един от последните си спаринги като част от подготовката за грандиозния дуел с Фюри.

 

Чрез профила си в социалната мрежа Туитър Хей разпространи своя снимка, на която ясно се виждат дълбоките поражения по лявата му вежда. От коментара към фотоса се разбира, че са били нужни цели шест шева, за да се затвори раната.

 

Поради тази причина мениджърът на Хей обяви официално, че мачът се отлага за неопределено време. Социалната мрежа Туитър моментално се изпълни с разочаровани отзиви от британските фенове, които нямат търпение да видят един срещу друг най-добрите боксьори на Острова.

 

Дейвид Хей е смятан за фаворит на букмейкърите, като самият той наскоро се закани, че мачът в Манчестър няма да продължи дълго.

 

„Просто не виждам как Тайсън Фюри ще стигне до трети рунд", заяви Хей пред британската преса.

 

„Той ще бъде бързо нокаутиран. Нямам търпение да се кача на ринга и да му откъсна главата. Тайсън Фюри го очакват много проблеми, когато се срещнем", добави бившият световен шампион, който през 2011 година загуби титлата си на Световната боксова асоциация от Владимир Кличко.