Ивелин Попов: Вила ми предлагаше добри пари, но Кубан не ме пусна

снимка: Булфото

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов няма да стане съотборник на Александър Тонев в Астън Вила, защото настоящият му клуб Кубан (Краснодар) не е приел офертата на „виланите".

 

Така Попето няма да изпълни мечтата си да играе в английската Висша лига и ще остане в руската Премиер лига, като с отбора на Кубан ще се подвизава в турнира Лига Европа.

 

„Оставам в Кубан и имам намерение да преподпиша договора си с клуба", заяви Попов в интервю за руския вестник „Спорт Експрес".

 

„Решението вече е взето и няма да се промени. Ако имаш сериозни намерения, трябва да отправяш сериозни оферти.

 

Кубан винаги пуска футболистите си зад граница, ако условията за трансфер са добри. В моя случай Астън Вила ми предложи много добри лични условия, но парите, които Кубан щеше да получи, бяха скромни.

 

Така хората, от които зависеше да приемат сделката, казаха „Перчик (прякорът на Попов в Русия) не се продава", разказа Попето, чийто гол в последния кръг донесе победата над Анжи, която класира Кубан за първи път в историята му в Лига Европа.

 

Попов изказа благодарности към вече бившия си треньор Леонид Кучук, който ще продължи кариерата си в Локомотив (Москва) като заместник на някогашния селекционер на Хърватия Славен Билич.

 

„От името на целия отбор благодаря на Кучук за съвместната ни работа и за помощта му в класирането за Лига Европа", каза Попов.

 

„Няма да му честитя новата работа, защото отношенията ни не са такива. Но той е силен треньор, винаги знае точно как иска да играе отборът му.

 

Кубан смени трима треньори през сезона и сега ще има нов, но ние сме силен колектив и всеки специалист допринасяше с нещо за доброто на тима, никой не е рушил работата на предшественика си", обобщи Попето.