Лос Анджелис се класира за финала на запад

снимка: БТА

Шампионите от Лос Анджелис Кингс преживяха драматичен завършек на плейофната серия срещу Сан Хосе Шаркс, след като се наложиха с 2:1 като домакини в мач номер 7 и се класираха за финала в Западната конференция на НХЛ.

 

Носителят на Купа "Стенли", спечели 14-а поредна победа в "Стейпълс Сентър" в плейофите и все още не е губил на собствен лед, посочва БТА.

 

Кралете ще играят финал в своята конференция срещу Детройт или Чикаго, като двата отбора излизат в решаващ седми мач от серията тази нощ.

 

Лос Анджелис пое контрол над срещата само четири минути след началото на втората третина, когато Джъстин Уилямс се разписа от пауърплей за 1:0, а само три минути по-късно добави и победното попадение във вратата на Акулите.

 

Те намалиха след 5:26 минути игра през последната част и се опитаха да изравнят преди сирената, но Джонатан Куик запази спокойствие и направи няколко впечатляващи спасявания, с което неговият тим затвори серията в седмия мач. Анти Ниеми спаси 16 шайби за Акулите, които се опитаха да стигнат до трети финал в конференцията за последните четири години.