Кличко и Поветкин в мегасблъсък през август

снимка: БТА

Световният шампион в тежка категория Владимир Кличко ще се изправи срещу непобедения Александър Поветкин в края на август, след като промоутърът на руснака Владимир Хрунов спечели наддаването на Световната боксова асоциация.


Макар и цифрите все още да не са потвърдени официално, смята се, че Хрунов е извадил зашеметителните 23 200 000 милиона долара, които ще гарантират на Поветкин шанс да се бие с властелина в категорията.


Говори се, че сблъсъкът между Кличко и Поветкин ще се състои на 31 август, а варианти за домакин на събитието са Москва и Берлин.


В събота Владимир Кличко се изправя срещу италианеца Франческо Пианета в Германия, но този двубой на украинеца не съдържа почти никаква интрига в себе си. Далеч по-интересен би бил дуелът му с 33-годишния Поветкин, който все още не познава вкуса на поражението във вече 25 поредни мача.


23 200 000 милиона долара е сумата, която двамата боксьори трябва да си разделят за двубоя на 31 август. По-голямата част от тях ще отидат в джоба на Кличко, който се очаква да прибере внушителните 75% от общата баница.

 

Близо до мач с Владимир Кличко е и европейският шампион Кубрат Пулев, който обаче трябва задължително да преодолее съпротивата на британеца Тайсън Фюри. Двата лагера вече преговарят за евентуален двубой, който най-вероятно ще се състои през юли. Победителят трябва да получи правото да бъде претендент на световния шампион.