ВИДЕО: Бербатов и компания отнесоха тройка от Челси, гол на Луиш изуми Англия

снимка: БТА

Фулъм и Димитър Бербатов играха силно през първото полувреме на срещата с Челси, но поредното лондонско дерби в елита на Англия завърши с категоричен успех с 0:3 на европейския шампион насред "Крейвън Котидж".

 

Давид Луиш откри резултата в 30' след феноменален удар отдалеч, а Тери две минути преди края на полувремето удвои, въпреки че "котиджърс" се представяха по-добре през първата част. Отново капитанът на "сините" реализира с глава за крайното 3:0 19 минути преди края на редовните 90.

 

Бербатов се отчете с два пропуска за своя тим, докато Станислав Манолев не се появи на терена, въпреки че тимът от "Крейвън Котидж" страдаше от липса на скорост по крилата.

 

Благодарение на сравнително лесните 3 точки Челси е с 61 точки на третото място, а и е с мач по-малко от Арсенал, който е 4-и с 60 точки - една по-малко от лондонския си съперник. Тотнъм пък е на 6-о място с 58. Фулъм заема 10-о място с 40 точки.

 

Бербатов получи нова роля в атаката на Фулъм, като трябваше да организира атаките на тима заедно с Руис, докато Младен Петрич започна като единствен нападател напред. Манолев пък трябваше да се задоволи с резервен статут, въпреки че Йол имаше на разположение единствено Емануелсон като крило.

 

Демба Ба пък отстъпи мястото си на Фернандо Торес, докато Моусес, Мата и Азар действаха зад нападателя.

 

Срещата започна с ужасяващ пропуск на домакините, като Ритер намери отлично Руис в пеналта, но от близко разстояние костсариканецът пропусна да открие резултата. От своя страна Лампард опита далечен изстрел, който обаче не затрудни Шварцер.

 

Домакините определено бяха по-добрият отбор, а в 24' Карагунис можеше да се разпише след самостоятелен пробив, но ударът му мина над вратата. 6 минути по-късно противно на показаното на терена гостите успяха да открият резултата, а автор на попадението стана Давид Луиш, който с топовен удар от над 30 метра препарира Шварцер и вкара уникален гол - 0:1.

 

В следващите минути домакините стигнаха до няколко отлични положения, като Емануелсон бе най-близо до изравняване, но Чех спаси хубавия удар по тревата. Бербатов пък се отчете с два пропуска, като в 33' пропусна да прехвърли Чех, а в 41' удар с външен фалц профуча на около метър встрани от вратата.

 

Тези пропуски бяха наказани в 43', когато Мата центрира в наказателното поле от корнер, а защитата на Фулъм заспа и остави Джон Тери сам на метри от вратата. Резултатът - удар с глава и 0:2 за европейския шампион.

 

Срещата през втората част се доиграваше, а Лампард и Торес пропуснаха да направят резултата класически. От своя страна Фулъм можеше да намали до 1:2 в 70', когато Сендерос стреля чудесно с глава и топката влизаше в мрежата, но Младен Петрич реши да се прави на герой. В резултат на това беше вдигнат флага за засада, а освен това хърватинът пропусна от само един метър разстояние.

 

Само минутка по-късно това беше наказано от домакините, когато Джон Тери се разписа за втори път с глава отново след грешка на защитата на Фулъм, която го остави да прави каквото си иска в наказателното поле - 0:3 и категоричен успех на гостите в лондонското дерби.

 


szólj hozzá: Fulham vs Chelsea 0:3 GOALS HIGHLIGHTS