Страхотен Динг надви Робъртсън и спечели Големите финали на РТС

Най-добрият майстор на щеката от Китай Динг Жунуи продължи с фантастичното си представяне в Големите финали на РТС и съвсем заслужено грабна титлата след драматичен успех с 4:3 над Нийл Робъртсън.

 

Така Динг не само бе провъзгласен за носител на една от най-престижните ранкинг титли, но също така си тръгва от Галуей с чек за 100 000 паунда. Още по-впечатляващо в победата на Жунуи бе поведението му на масата след третия фрейм, когато губеше с 0:3 в резултата.

 

Динг намери сили да не се предаде и да продължи да играе атрактивно и без мисъл за грешка, като в крайна сметка непримиримият му дух бе възнаграден с отлична победа над Робъртсън.

 

Като цяло в турнира китайският номер 1 демонстрира великолепна форма и дава заявка, че решителните фази на следващите турнири едва ли ще се провеждат без негово участие.

 

Страхотно тотално разчистване на масата с брейк от 130 му осигури намаляване на резултата на 3:2, като това бе неговият осми сенчъри брейк в Големите финали на РТС.

 

Най-забележителният от тези „стотици" беше максималната серия от 147, с която той зарадва зрителите в четвъртфиналния си сблъсък срещу Марк Алън, спечелен също с 4:3.

 

Иначе серия от 98 точки в седмата партия осигури на Динг страхотната победа и един от най-големите наградни фондове, които е печелил в кариерата си.

 

Нийл Робъртсън не се представи никак зле в мача, като направи добри поредици от 88, 58 и 45, за да поведе с 3:0, но след това нямаше отговор на мобилизацията на Динг. Утешението на Гръмотевицата от Мелбърн са 40-те хиляди паунда, които заслужи като финалист.