Кои са следващите треньори на ЦСКА? *

снимка: БТА

Sporta.bg стартира уникална по себе си рубрика за българското интернет пространство, която ще носи името "Смях в залата".


В нея нашият екип ще се опита да погледне от забавната страна на нещата по актуални теми за деня, които живо вълнуват всеки човек, който се интересува от спортния живот в България, а и по света.


Идеята ни дойде след поредния фарс във визитката на "Титан", откакто закупи контролния пакет акции в ЦСКА през 2009 година. От тогава насам, най-титулуваният български тим има 1 Купа на България и 1 Суперкупа, но може да се похвали с цели 10 нови (в един случай стар) треньори.


Решихме да стартираме рубриката именно с един забавен коментар за бъдещето на ЦСКА, като се надяваме всички фенове на легендарния "червен" тим да оценят чувството за хумор, защото това е единствената цел на този коментар.

 

11.03.2013 - Милен Радуканов е назначен за наставник на ЦСКА, като това е вторият престой на БГ Моуриньо в тима. Той се завръща победоносно и тръгва с две победи - срещу Локо (Сф) за Купата, както и в Пловдив срещу Локомотив. 24 часа след двубоя на "Лаута" обаче Радуканов е уволнен. Защо? Причината се крие в Спас Делев, който не е изиграл нито минута на терена. "Червените" са вкарали "само" 4 гола в двете срещи, а с Делев на терена са щели да бъдат поне 6. Радуканов вън!

 

17.03.2013 - След преговори със Сър Алекс и Андре Вилаш-Боаш, ръководството на тима стига до консенсус и е назначен Енрико Пичони - месията на Ботев (Пд) и Шумен. В ЦСКА идват 16 свободни агенти от Италия, които подписват за общо 240 хиляди евро до края на сезона. "Българска армия" вижда поредния срам и Миньор (Пк) бие с 0:2. Пичони, разбира се, е уволнен, защото е имал цели 144 часа, за да сглоби шампионски тим. Италианците също си тръгват, а в УЕФА валят дела срещу "червените".

 

01.04.2013  - Нова седмица, нов късмет - на "Армията" пристига не кой да е, а бившият капитан на тима Тодор Янчев. Той няма да играе в следващия кръг за Славия, но е готов да поеме отбора на сърцето си за 1 мач. "Червените" се вдигат и помитат с 5:0 Ботев (Вр), а Димитър Борисов предлага 100 хиляди лева на Венци Стефанов за играча на "белите". Венци обаче иска 150 хиляди и Купата на България. Борисов оттегля офертата, защото Купата вече е спазарена с Гриша Ганчев и Литекс.

 

07.04.2013 - Преговорите с нови треньори зациклят и на горещия стол сяда Димитър Пенев. Пената успява да научи няколко имена на играчите на ЦСКА, като в стартовия си състав за мача с Лудогорец нацелва три имена на тези, които пуска като титуляри. Чочев води атаката, а Петев прекланя глава пред тактическите умения на Пенев. Той пък благодари на Емо Костадинов, всъщност Ивайло Чочев, за двата прекрасни гола. ЦСКА набира скорост и се завръща в тройката, след като бие и Етър. Феновете са доволни, а "Титан" спокойно търсят следващия заместник.

 

22.04.2013 - Павел Дочев е новият постоянен треньор на ЦСКА. Отношенията между треньор и ръководство са заздравени, делото е прекратено, а Борисов ще изплати всички пари на наставника. Дори в новия му договор клаузата за разтрогване е милион и половина. Дочев започва трудно и прави 1:1 във Велико Търново след червен картон на Присо. Дочев е уволнен на 14.07 вечерта, а на 15-и вече е заведено ново дело. Идилия.

 

24.04.2013 - ЦСКА е близо до първите двама в класирането, но отново остава без треньор. На пожар е викнат Стойчо Младенов, който се завръща благодарение на призива на феновете. Следва мач с Левски, а Майкъла категорично заявява, че със Стойчо отново са приятели. Усмивките в отбора са налице, а "червените" помитат с 3:0 Вечния съперник и се доближават на точка от него. Следва среща с Ботев, но Мъри успява да измъкне равен на "Армията". Борисов влиза бесен в съблекалнята и къса договора на Младенов. На въпрос защо е бил уволнен, оправданието е следното: "Стойчо Младенов не задоволи очакванията ни за първите два мача под неговото ръководство".

 

06.05.2013 - Ръководството на ЦСКА се е изчерпало от варианти за треньор, но в опит да умилостиви феновете начело на тима застава Майкъла. По модела "Гонзо" той става човекът за всичко в отбора и докато реди нови седалки на стадиона, дава указания преди мача с Монтана. Срещата приключва при 3:0 за "червените", а Илиев казва: "Ето, че мога всичко. Строя, давам наставления, печеля". Той продължава да жъне успехи и след изиграването на предпоследния кръг ЦСКА има равен брой точки с Левски и Лудогорец на върха в класирането. "Българска армия" пък вече е по-хубав от "Олд Трафорд".

 

23.05.2013 - Борисов изненадващо маха от поста старши-треньор Майкъла, защото Илиев нямал нужния опит да направи ЦСКА шампион. Решава по подобие на Младенов, да върне за втори път през сезона Йешич, който спечели титлата с отбора през 2005. Срещу него обаче излиза Емил Велев, който вече е спасил Локо (Сф) от изпадане. ЦСКА води с 1:0 до 89-та минута, когато обаче безобразна грешка на Бандаловски води до 1:1. Това праща в шок "червените" фенове, които нахлуват на терена и се насочват към Йешич и Бандаловски, които са линчувани и целени с домати. Левски също завършва равен в последния кръг, а Лудогорец печели и грабва 2-а поредна титла.

 

Логично, на 26.05 Миодраг Йечиш е уволнен от поста си заради поредица от слаби мачове на отбора. Борисов пуска обява в jobs.bg, за да смени най-накрая метода, по който избира своите треньори.


*Идеята на материала е чисто хумористична. Статията не цели да обиди нито един футболист, треньор, ръководител или привърженик на ЦСКА, а да представи нещата по по-забавен начин.